Vine a la II Trobada del Projecte Vitamina el 30 de juny!

Sembla que va fos ahir i ja ha passat un any! El pròxim 30 de juny et convidem a la II Trobada del Projecte VitamIna: volem aprofitar aquest moment per analitzar la realitat del desenvolupament local en els nostres territoris i impulsar la connexió entre persones i projectes.

La trobada, com és habitual, tindrà lloc al Castell de Montesquiu de 9 a 14 h. Així doncs, obrim les inscripcions i et demanem que reservis la teva plaça com més aviat millor perquè aquestes són limitades.

Vull participar en la Trobada del 30 de juny

Durant aquest any ens hem acostat a 17 projectes dels cinc territoris prenent com a punt de partida del Decàleg Vitamina. Aquest document es va crear a través d’un exercici d’intel·ligència col·lectiva el juny de 2022 i ens ha permès contrastar l’activitat dels projectes amb les 10 claus que defineixen un projecte de Desenvolupament Local Integral i detectar oportunitats de millora de cada un d’ells de la mà d’Oriol Homs. El 5 de maig 40 persones relacionades amb aquests 17 projectes ens van reunir una autodiagnosi, connectar amb els punts més desenvolupats i altres que es poden millorar i traçar algunes línies inspirades pel full de ruta de projectes similars.

El 30 de juny, en aquesta II Trobada del Projecte Vitamina, posarem el focus en eles competències professionals i relacionals que han de tenir les persones dels equips per millorar el seu treball de desenvolupament local. A més, reflexionarem sobre la cultura organitzacional i les estructures que permeten una aposta d’aquestes característiques. I d’aquí parteix la nostra invitació a una trobada oberta en què volem amplificar la conversa, continuar connectant persones i projectes i avançar en el Decàleg com a eina de treball.

Connectar persones i projectes
Valorem la importància d’establir vincles sòlids entre persones i projectes afins i complementar-los. Compartim una declaració i ens reconeixem en aspectes a millorar i fortaleses a visibilitzar. En aquesta sessió oferirem oportunitats per a reforçar connexions significatives que puguin generar sinergies i aliances a llarg termini.

Avançar en el Decàleg Vitamina com a eina
El Decàleg és una declaració de principis. En el contrast que hem realitzat som més conscients encara de la seva importància. Les organitzacions convocades estan treballant en un grau o un altre en aquest sentit. El 30 de juny explorarem com construir una cultura organitzacional a les nostres organitzacions que fomenti les apostes que planteja el Decàleg, I analitzarem les competències transversals clau per enfortir els nostres projectes, a la vegada que compartirem estratègies efectives per reforçar aquestes habilitats, tant en l’àmbit individual com col·lectiu.

Amplificar la conversa
El disseny de la sessió vol promoure el contagi i la transferència de coneixements, idees i experiències entre els participants. Busquem que aquest treball arribi de nou a totes les organitzacions i projectes implicats. Volem visibilitzar les pràctiques que ja estan contribuint al Desenvolupament Local Integral, explicar que és possible enfocar projectes de formació, orientació i ocupació amb una mirada a la construcció d’una trama comunitària i la sinergia.

El programa de treball durant la sessió és el següent:

8:30-9:00 | Arribada i check-in.
9:00-9:30 | Benvinguda institucional i contextualització de la jornada.
9:30-10:10 | Una xarxa que creix: connexió entre persones i projectes.
10:10 – 10:40 | Reflexions sobre 17 projectes de Desenvolupament Local Integral. Aportacions d’Oriol Homs.
10:40 – 11:40 | Decàleg Vitamina I: treball sobre claus, competències transversals i cultura organitzacional.
11:40 – 12:00 | Pausa-cafè.
12:00 – 12:50 | Decàleg Vitamina II: contrast de reflexions i aprenentatge sobre els projectes.
12:50 – 13:30 | Conversa oberta i posada en comú de les conclusions.
13:30 – 14:00 | Següents passos i tancament.
14:00 – 15:00 | Dinar pica-pica.

La nostra intenció és que tant la Trobada com les següents passes siguin significatives i sostenibles en el temps, generant un impacte real i sostenible entre les nostres comunitats i projectes. Aprofitarem la col·laboració i la diversitat de perspectives per traçar un camí conjunt cap al progrés i el creixement continu.

Si creus que aquesta trobada et pot ajudar a enfortir o posar en marxa els teus projectes de Desenvolupament Local Integral, t’hi esperem. La teva participació és fonamental per avançar cap a objectius comuns i generar un canvi positiu en el nostre entorn.

Inscriu-te ara. Les places són limitades

INSCRIU-TE ARA