Una mirada a 15 projectes vinculats amb el Decàleg del #ProjecteVitamina

Fa unes setmanes vam compartir una crònica detallant el treball realitzat el dia 5 de maig en una sessió enfocada a impulsar accions a favor del Desenvolupament Local Integral.

A la sessió vam fer serbir com a eina base el Decàleg del Projecte Vitamina que vam crear ara fa un any. Com a part d’aquesta experiència enriquidora, vam aprofitar l’oportunitat per entrevistar i aprendre de 15 projectes provinents dels cinc territoris impulsors del Projecte Vitamina.

Aquests, ens van oferir una visió breu, i tammateix significativa i reveladora, sobre la seva forma d’aplicar un dels 10 punts clau del Decàleg Vitamina. A contnuació us presentem un llistat d’aquests 10 vídes i la seva relació amb el Decàleg. 

  1. Situa a la persona al centre de la seva acció, des d’una mirada integral.
  1. Impacta de manera real i suficient en la qualitat de vida dels habitants del territori.
  1. Promou espais de coordinació, cocreació, col·laboració i lideratge durant tot el procés.
  1. És el resultat d’un treball en xarxa i de l’implicació d’agents diferents.
  1. Mostra coherencia amb una sèrie de valros i reforça la identitat del territori.
  1. Té un propòsit i una missió clars i compartits
  1. És permeable a les necessitats i les oportunitats.
  1. Està planificat i compta amb recursos.
  1. Escolta, conversa i comunica.
  1. S’avalua al llarg del seu procés i incorpora aprenentatges per la millora contínua.

Aquests 15 projectes són un reflex de l’ampli ventall d’iniciatives que s’estan portant a terme als diferents territoris. A mesura que avancem en el coneixement d’aquests projectes ens adonem que el seu impacte va més enllà dels seus objectius individuals. Aquests projectes estan teixint una xarxa de col·laboració i transformació social que enforteix el teixit comunicatiu i obre noves possibilitats per a un desenvolupament Integral que millori les condicions de vida dels habitants dels nostres 5 territoris.

El 30 de juny tornarem a trobar-nos al Castell de Montesquiu, aquesta 2a Trobada del Projecte Vitamina 2023 té com a objectiu aprofundir en les competències professionals i relacionals que haurien de tenir les persones dels equips per millorar el seu treball de desenvolupament local integral i seguir connectant persones i projectes i avançar en el decàleg com a eina.

Et convidem a participar en aquesta trobada. Aquí tens els detalls i el formulari d’inscripció.

 

 


Reprodueix tota la llista amb els 10 vídeos